Göra ändringar i ditt aktiebolag

Jämfört med våra nordiska grannländer så är Sverige ett land med väldigt många aktiebolag. Idag visar statistik från Bolagsverket att det finns omkring 590 000 registrerade aktiebolag i Sverige. Danmark däremot har knappt 270 000 aktiebolag registrerade.

Därför är aktiebolag så populärt

Det finns såklart flera anledningar till varför aktiebolag blivit så pass populärt i Sverige. En stor fördel är att du kan starta ett aktiebolag tillsammans med någon annan. Vill du exempelvis starta ett aktiebolag för lastmaskiner kan du göra det tillsammans med en vän, kollega eller familjemedlem.

En annan fördel som finns med aktiebolag är att namnet du väljer till ditt bolag automatiskt blir skyddat när du startar det. Det här innebär att ingen annan i Sverige får använda det namnet till sitt företag.

Ta hjälp om du behöver det

Att starta upp ett aktiebolag eller göra ändringar i ett redan registrerat bolag kan kännas svårt. Men idag finns det gott om hjälp att få av experter som har bra koll på vad som behöver göras samt hur det ska göras. Kom i kontakt med experter inom aktiebolag som kan svara på dina frågor och funderingar på ett bra sätt online.