Bygga ett garage

Har du upptäckt att ett garage vore bra att ha eller vill du bygga ett annat än det du har? Då är det viktigt att göra det bra från början. Det finns en del tips och råd som är bra att i åtanke både innan och under tiden du bygger.garage

Bygglov

Innan du ens sätter igång så tänk på att du behöver bygglov för att bygga ett garage. Du bör kontakta ditt lokala byggkontor för att få reda på vad som gäller i din kommun och vilken detaljplan som gäller för ditt område.

Färdig modell eller bygga från grunden

Du kan antingen bygga helt nytt från grunden eller bygga en färdig modell. Oavsett vad du väljer så bör du fundera på vad garaget ska användas till. Är det bara för bilen eller har du tänkt använda det till förråd för till exempel cyklar, gräsklippare och annat smått och gott som kan behöva förvaras? Det gör stor skillnad på storleken och designen på ditt garage.Väljer du en färdig modell så läs det finstilta om vad som ingår. Priset kan bli avsevärt högre om inte till exempel dörrar eller fönster ingår. Bygger du från grunden så tänk till om val av stomme, grund, fasad och tak. Ska garaget vara isolerat så tillkommer den kostnaden och bör has i åtanke när ritningarna görs.

Inreda garaget

När garaget står färdigt är det dags att inreda. Fundera på hur du utnyttjar ytan mest effektivt och investera i bra arbetsbänkar, skåp och verktygshållare. Ett tips är att vända dig till butiker som levererar till verkstäder – då vet du att du får bra varor. Detta är särskilt viktigt om du gillar att meka och behöver ett garage som funkar för detta under alla årstider. För att hålla ordning och reda på allt kan du göra så att du delar in garaget i olika typer av förvaring. Långtidsförvaring kan stå mer svåråtkomligt medan sådant du använder varje dag bör hängas upp på krokar eller stå framme. Många saker kan också hängas i taket – till exempel vinterdäcken, tills det är dags att montera dem. Det finns många knep att ta till för att nyttja ditt nya garage på bästa sätt.